Tuhat ja yksi räpylää

Taso: 🌟🌟

Viiriäisen poikaset ovat niin suloisia

Pääsiäisaskartelu, koti- ja sisustusideat pääsiäinen, huovutettu, huovuta pääsiäsmuna

Pienet linnut herättävät meissä huomioita ja hellyyttä. Niitä on aina ihana katsella. Huovasta saa tehtyä melkein eläviä lintuja. Nokan ja räpylät teen eri materiaalista. Linkin takana on yksi tapa valmistaa jalat, mutta niiden tekeminen vie paljon aikaa. Tässä kerron miten minä teen jalat muovimassasta.

Jos sinun tarvitsee valmistaa useampia lintuja, niin muotti voi olla avuksi. Minusta paras materiaali on muovimassa Сernit. Siitä tulee kova muotti, joka kestä käyttöä pitkään.

Ensin teen räpylän ja paistan uunissa (pakkauksen ohjeiden mukaan, minulla on 125C / 10 min). Tarvittaessa paistettua räpylää voi vielä viimeistellä kirurginveitsellä. Sen jälkeen otan isoimman palan muovimassaa ja lämmitän sitä. Sitten painan jäljen räpylästä muovimassaan. Ennen sitä kuitenkin laitan talkkia räpylään, jotta räpylä ei tarttuisi muottiin kiinni.

Tarvittavan värin voi saada sekoittamalla valmiita värejä. Painan muovimassan lujaa kiinni muottiin. Kun olen puristanut sen tiivisti, otan reunasta kiinni ja nostan räpylän varovasti irti muotista. Muotoilen räpylöille kantapäät.

Sen jälkeen yhdistän räpylät pyörittämällä yhteen ja paistan niitä uunissa. Mikäli haluaa voi lisätä elävyyttä akryyliväreillä.

Tämä on nopea ja helppo tapa valmistaa monta räpylää kerralla, kunhan sinulla on muotti jo valmiina. Linnun nokka valmistuu samalla periaatteella, kuin räpylät. Ensimmäisestä kuvasta näkee valmiit nokat ja sen muotin.

Mikäli jotakin jäi vielä epäselväksi, kommentoi alapuolella olevaan palstaan!

Linnun jalat voi valmistaa käyttämällä rautalankaa ja villaa >>

Katso muita askarteluvinkkejä >>

Huovutustyökalut >>

guest
2 KOMMENTTIA
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Niina H
Niina H
Guest
tammikuu 19, 2021 11:31 am

Onpa todella kauniita käsitöitä! Mistä materiaalista tuo muotti on tehty? Itsekin olen innokas käsityöharrastaja.

Last edited 2 months ago by Ellu Bondar