HUOLTO-OHJE

Huopavaatteiden pesuohje

Villatuotteet tulee pestä varoen korkeintaan
40°C:een vedessä. Pesuaineen tulee olla neutraalia, tai villalle sopivaa erityispesuainetta.
Villavaatteita ei saa koskaan kuivata rumpukuivaajassa, koska kuuma ilma/vesi kutistaa villan.
1. Lisää pesuaineen haaleaan (30–40°C) veteen, anna sen liueta.
2. Upota sitten vaatteen pesuveteen ja anna sen imeä itseensä tarpeeksi vettä. Pese vaatetta varovasti puserrellen, älä väännä, äläkä nostele vaatetta, sillä se voi venyä.
3. Huuhtele vaatteet haaleassa, tasalämpöisessä vedessä, kunnes huuhteluvesi on kirkasta – muista varovainen käsittely!
4. Lisää viimeiseen huuhteluveteen huuhteluainetta ja anna vaatteen olla siinä hetken aikaa. Puristele vesi vaatteesta pois, älä väännä vaatetta.
5. Nosta vaate paksun froteepyyhkeen päälle, suorista alkuperäiseen muotoonsa ja kokoonsa. Kierrä pyyhe vaatteineen rullalle – painele varovasti. Näin liika vesi imeytyy pyyhkeeseen. Aseta vaate uudestaan kuivalle pyyhkeelle, anna kuivua huoneenlämmössä – käännä vaatetta, jolloin kuivuminen nopeutuu. 

Huom!

  • Valkaisu kielletty
  • Rumpukuivaus kielletty
  • Kemiallinen pesu kielletty

Avaa Pdf-tiedosto>>


Nahan huolto-ohje

On tarpeellista käyttää säännöllisesti puhdistus-, hoito- ja suoja-ainetta vähintään 2 kertaa vuodessa, jolloin nahan kauneus ja pehmeys säilyvät paremmin.

Lisäksi hoitoaineella estetään lian, tahrojen ja hiusrasvojen imeytyminen nahkaan sekä

liiallinen kuluminen.

Jos nahka pääsee kuivumaan liikaa, vaarana on nahan pinnan hilseily ja halkeilu. Nahka pintaa voi hoitaa esim. perusvahalla tai kenkävahalla. Hien, rasvan yms:n poisto tehdään rasvanpoistoaineella, joka myös antaa erinomaisen suojan vesi-, rasva-, öljy- ja alkoholipohjaisia tahroja vastaan.

HUOM! Ole varovainen piirrettyjen kuvien käsittelyssä. Liiallista ainemäärää käyttäessä, ne vahingoittuvat!

Tähän tuotteeseen kuuluu Ellunhuopa kahden vuoden takuu.

Avaa Pdf-tiedosto>>


Turkistuotteet | huolto-ohje

Luonnonturkis on kestävä, luonnollinen, ekologinen ja kierrätettävä materiaali. Majavan turkiksesta voi tehdä vaatteita, jotka sopii Suomen ympäristöön. Se kestää sateita, tuulta ja tuiskua. Käyttöominaisuuksiensa vuoksi turkis soveltuu hyvin arkikäyttöön.

Hoida oikein ja käytä pitkään

Turkistuotteet eivät kaipaa paljon hoitoa. Luonnonturkis kannattaa kuivata heti, vältä kuivattamista patterin- tai uunin päällä. Hattu ripustetaan mallipään päälle tai vaatepuulle. Säilytä turkista viileässä tilassa ja valolta suojattuna, esimerkiksi pahvilaatikossa. Hatun voit käännä nurinpäin, että karvat jäävät sisäpuolelle.

Luonnonturkiksen suojaaminen tuholaisilta

Kun laitat turkistuotteita pitkään säilytykseen, voit laittaa tuoksuvaa laventelia turkisten kanssa. Lähiluonnosta löytyy hyviä aineksia turkisten suojaamiseksi tuhohyönteisiä vastaan. Voit käyttää monia vahvasti tuoksuvia kasveja kuten suopursua, laventelia, neilikkaa tai laakerinlehtiä.

Avaa Pdf-tiedosto>>


Huopakenkien huolto-ohje

Huopakenkien valmistuksessa on käytetty ekologista villaa. Huopakengissä villa on käsin käsitelty tukevaksi kankaaksi. Villaa on käytetty jo satoja vuosia kenkien valmistuksessa ja nykypäivänä se on yhä suosittu materiaali.Villa luonnostaan hylkii likaa, joten se ei vaadi erityistä huoltoa. Kuitenkin annan teille muutaman vinkin.Pienet liat voit poistaa kuivapesulla, esimerkiksi pyyhkimällä harjalla.Märkäpesua suosittelen ainoastaan, jos likaa on paljon. Pese varovasti käsin kädenlämpöisellä vedellä. ( noin 30 astetta ) Käytä villalle sopivaa pesuainetta. Huuhtelu tapahtuu myös kädenlämpöisellä vedellä. Kuumanveden sekä kova hankaamisen käyttäminen aiheuttaa kenkien kutistumisen. Villaa ei saa pestä agressiivisilla pesuaineilla tai valkaisuaineilla.Pesun jälkeen suorista huopakengät ja suosittelen täyttämään kengät paperilla tai sanomalehdellä. Se kannattaa tehdä, jotta huopakengät eivät kutistuisi. Kengät kannattaa kuivattaa paikassa, jossa ilma kiertää ja aurinko ei paista suoraan kenkiä kohti.Toivottavasti yllä mainitut vinkit auttavat sinua pitämään kengät hyvässä kunnossa vuosia ja pääset nauttimaan omistamistasi tavaroista.

Tähän tuotteeseen kuuluu Ellunhuopa vuoden takuu.

Avaa Pdf-tiedosto>>


Subscribe
Notify of
guest

0 KOMMENTTIA
Sisäiset palautteet
Näytä kaikki kommentit