YHTEYSTIEDOT

Tervehdys! Olen huopataiteilija Ellu Bondar

”Jos jotain tehdään, se täytyy tehdä kunnolla!”

Elämäsi Lahjat Lukuisiin Unelmiin

Perustin ELLUNHUOPA yrityksen vuonna 2011. Nykyisin valmistan tuotteita tilauksesta ja pidän huovutuskurseja. On jännittävää huomata, kuinka kurssini muuttavat ihmisten elämää, lisäävät positiivisia kokemuksia ja heidän itseluottamustaan. Vuonna 2021 olen tullut entistä lähemmäksi unelmaani, keskityin villamaalaamiseen tyylilläni ”maaginen realismi”. Pidän keskittymiseni tähän suuntaan edelleen ja kehitän monia suunnitelmia sen suhteen. Olen iloinen nähdessäni kuinka huovutus urani on vaikuttanut positiivisesti monien elämään.

Nyt kerron teille minusta:

Synnyin Venäjällä Ural-vuoristossa käsitöitä tekevään perheeseen. Mummoni kehräsivät, kirjailivat, virkkasivat, sekä ompelivat erinomaisesti.

Kaikkea tätä olen ajan myötä oppinut, käynyt taidekoulussa sekä arkkitehtuuriakademian kurseilla. Aktiiviurheilu kuului elämääni 10 vuoden ajan.

Kisasuunnistajana kiersin sekä Maailman- että Euroopanmestaruuskisoja joissa menestyinkin hyvin. Vuonna 2009 elämäni muuttui täysin – muutin Suomeen. Nyt asun Kuopion Palonurmessa.

sydän huovasta

Miten tutustuin huopaan?

Sain ensimmäistä kertaa ajatuksen kokeilla huovutusta vuonna 2009, kun poikani toi koulusta pienen, huovutetun, punaisen sydämen.

Minua rupesi kiinnostamaan tämä outo materiaali joten rupesin etsimään siitä tietoa netissä. Sitten äitini tuli käymään ja toi tervetuliaislahjana kirjan, joka käsittelee huovutusta. Ja siitä se alkoi… Tämä aineisto nielaisi sieluni kokonaan. Huovutuksesta tuli pääharrastukseni. Olin raskaana, joten minulla oli paljon aikaa kokeilujen tekemiseen. Tutkin tämän materiaalin kaikkia muotoja, sekä erilaisia huovutustekniikoita. Perehdyin niin hyvin kuin pystyin tietääkseni lisää. Hukkasin tuhansia tunteja huovutukseen, sekä sen opetteluun. Pikkuhiljaa löysin eri käyttötarkoituksia huovalle: tein tauluja, tossuja ja hattuja. Sitten tein miniatyyrejä eläimistä ja tauluja valokuvien mukaan. Tämä tuntui mahtavalle, sillä huovutuksella ei tuntunut olevan rajoja. Siitä voi tehdä kaikkea. Matkalla mestariksi luin kaiken mahdollisen tiedon huovasta, sekä kokeilin kaikenlaisia päähänpistoja. Opettajakoulutukseni auttoi minua tietojärjestelmän hankinnassa. Myöhemmin ostin nettikursseja muilta huovutusmestereilta, jotta saisin vastauksia kysymyksiini ja jotta oppisin muiden kokemuksista. Viime vuosina olen tehnyt tilaustöitä ja vetänyt huovutskursseja. Nyt haluaisin jakaa muille sitä, mitä olen monina vuosina oppinut. Haluaisin opettaa mitä kaikkea tästä ihmeellisestä materiaalista voi tehdä.

huopataide

Kehitys

Ensimmäisen tilaukseni asiakkaalta sain vuonna 2009. Silloin en sitä osannut odottaa ja olin peloissani, mutta tahtoni tehdä jotakin uutta ja suurenmoista toiselle ihmiselle oli vahvempi,  joten se voitti pelkoni. Se tilaus oli saunahattu. Sen tilaaja oli oikein  tyytyväinen, mikä antoi motivaatiota jatkaa huovutusuraani eteenpäin. Sitten tein paljon hattuja, laukkuja ja puhelinkoteloita. Halusin kokeilla vaatehuovutusta innolla, mutten millään saanut tehdyksi ohutta kangashuopaa. Vuosia harjoitttelin ja tutkin, mutta vasta vuonna 2014 olin tulokseeni tyytyväinen. Huovutin, liivin jota käytän vieläkin.
Sitten minulta satuttiin tilaamaan miniatyyri -koira ja siitä lähtien minulla alkoi koirateema. Lasten huopikkaiden teko oli minulle tuttua, mutta vuonna 2015 sain tehtyä kengät aikuisillekin. 2015 -vuoden lopussa aloitin aktiivisen nahan käytön, jonka jälkeen rupesin sommittelemaan huopaa sen kanssa.
Paljon erilaista tekemistä, joka vain yhä entisestään rikastuttaa tekemiseni laajuutta, mikä on vain hyvä, koska en tykkää tehdä vain jotakin yhtä. Aivot lakkaavat ajattelemasta luovastii, muttä näin niillä on aina jotain tehtävää.

Kesällä 2016, avasin nettikauppani koska rakastan tehdä töitä tilauksesta. On mahtavaa kohdata tyytyväinen asiakas jolle saanut valmistaa toiveiden mukaan jonkun huopatuotteen.

ellu-bondar

Omissa töissäni haluan korostaa luontoa, josta saan valtavan määrän energiaa sekä inspiraatiota. Pidän paljon vanhoista metsistä, sekä pienistä järvistä. Sammaleen haju miellyttää minua, puhumattakaan metsämarjojen tuoksuista. Menninkäisen ja metsäkeijun pukeutumistyyli ovat minulle mieleen joten pukeudun usein niin. Käytän mielelläni joitakin epätavallisia koristeita. Haluan auttaa niitä, jotka haluaisivat pukeutua niihin, mutta eivät koskaan rohkene. Jokaisella on oikeus olla oma itsensä.

Olen saavuttanut jo aika paljon. Kehitin  oman tyylini ja saan elantoni siitä, mitä rakastan tehdä. Tähän päästäkseni minulta meni yli kymmenen vuotta ja nyt voin auttaa muita saman suunnan valinneita. Huovutuskurssi netissä >>

LUE MYÖS ”ELLUNHUOPA YRITYKSEN TARINA”


”Kirjoitan sähköpostia niille ihmisille, jotka ovat kiinostuneita huopataiteesta ja töistäni. Kokeilen jatkuvasti jotain uutta ja kehitän tekniikoitani, joten minulla on usein jotain uutta ja hyödyllistä kerrottavaa myös teille. Tulen lähettämään viestejä teille kerran kuukaudessa, mutta jos olen löytänyt jotain todella kiinnostavaa voin laittaa myös extra-viestin.”

Kaikki uutiskirjeen tilaajat saavat ilmaisen huovutuksen opetusvideon täysin veloituksetta!

TILAA ELLUNHUOPA UUTISKIRJE JA SAA ILMAISEN HUOVUTUSOPETUSVUDEON
Koulutus:

Ellunhuopa mediassa:

Solo-näyttely:

  • 2019, Between the roots, Boutique Hotel Sawohouse, Kuopio, Finland

Ryhmänäyttely:

  • 2017, ”Wool in nature”, Galleri Frøya, Kalvåg, Norway
  • June 2022, virtual group exhibition ”DISCONNECT”, The Holy Art, London, United Kingdom
  • 7.22 virtual Exhibition ‘UNITY’, The Holy Art Gallery, London, United Kingdom
  • 2-8 SEPT 2022, exhibition ”ELSEWHERE”, The Holy Art Gallery, London, United Kingdom

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest

7 KOMMENTTIA
Uusin
Vanhin Eniten äänestetty
Sisäiset palautteet
Näytä kaikki kommentit
Polina
Polina
Guest
10 toukokuun, 2012 9:47 am

Море фантазии… Хороший вкус! У меня уже есть несколько изделий. Они передают позитивную энергетику, добро и хорошее настроение мастера!

Ellu
Jäsen
Vastaus henkilölle  Polina
10 toukokuun, 2012 11:41 am

спасибо)))

Hilkka Närevaara
Hilkka Närevaara
Guest
24 syyskuun, 2011 1:12 pm

Tervehdys Ellu
Varaapa minulle hirvimagneetti. Ostan kunhan tavataan.
Treveisin Hilkkis

Miia Rissanen
Miia Rissanen
Guest
6 heinäkuun, 2011 1:13 pm

Hyvä Ellu! Ihania töitä. Alkaa olla työt näyttelyyn kasassa!

Ellu
Jäsen
1 heinäkuun, 2011 10:50 pm

kiitoksia paljon )))

Hellu Hirvonen
Guest
15 toukokuun, 2011 6:37 pm

Tosi nättejä töitä! Ei mikään humpukkitavaraa, vaan tehty ammttitaidolla ja hyvällä mielikuvituksella. Kaikissa näkyy mestarin käsijälki.

merja rissanen
merja rissanen
Guest
10 maaliskuun, 2011 5:34 pm

Katselin tässä sinun nettisivuja. Aivan upeat. Minä vaan ihmettelen sinun lahjakkauuttasi. Minun lemppari on tietysti kaksi sorsaa, joita ihailen täällä viikatekujalla joka päivä. Hienolta näyttivät myös Halvatun Papat isossa ryhmässä.… Jatka lukemista »