Käsi- ja taideteillisuusalan perustutkinto. Tuotteen suunnittelun ja valmistuksen osaamisala.

Olen opiskelemassa nyt Piippolan taide ja kulttuuriopistossa ja perjantaina 5.5.2017 pääsin seuraavan tutkinnon läpi: ”Tuotteen suunnittelu ja valmistaminen käsityönä”. Vaikka olen työskennellyt samalla alalla monta vuotta, on aina hyvä muistutella kaikki vaiheet ja tehdä asiat järjestelmällisesti.

Suunnitelu.

Aiheeksi valitsin laukku/reppu. Suunnittelu on tärkeää ja se vie eniten aikaa! Tein yrityksen tuotteiden analysointia ja pohdin millaisia tuotteita voisin tarjota minun asiakasryhmälle. Suunnitelin tuotetta jatkamalla Ellunhuopa:n linjaa (uniikki, laadukas, kestävä tuote). Tein piirroksia paperille.

luonnos, laukku, piippola

Suunnittelin tuotteen tutuista materiaaleista käyttäen aikaisempia valmistusmenetelmiä. Valitsin materiaaliksi nahkan, villan ja pellavakankaan.

Valmistaminen.

Suunnitelin kaavat ja ompelin laukun kankaasta ja nahasta, sekä huovutin villan.

nahkalaukku

Ideana oli valmistaa sellainen laukku, joka voi muuttua tilanteen mukaan. Sitä voi käyttää laukkuna tai reppuna, jossa nahkakuori toimii runkona ja sisälaukusta on eri vaihtoehtoja. Nahkarungolla on pari taskua, yksi niistä on vetoketjulla ja toinen tasku on A4 kokoinen.

ellunhuopa, nahkalaukku tilauksista

”URBAN” – jossa on on nahkainen sisälaukku

”LUXURY” – jossa sisälaukku tehty huovasta. Siihen voi huovuttaa vaikkapa koiran tai maiseman kuvan.

ellunhuopa, laukku,”JOGA” – pellavapussiin mahtuisi vaikkapa lenkkarit, legginsi ja teepaita. Pussi kiinnitetään magneettinapilla. Kangaspussi on helppo pestä pesukoneessa ja säilyttää isossa A4 taskussa.

jooga, nahkalaukku  Tuote suunnittelu ja valmistaminen meni omasta mielestä hyvin. Tässä on arvijoiden kommentit:

”Tutkinnon suorittajalla on tuotesuunnittelun prosessi erinomaisesti hallussa. Hän on suunnitellut persoonallisen ja oman asiakasryhmänsä tarpeisiin sopivan tuotepaketin. Tutkintosuorittajan suunnittelutyö on tavoitteellista, intohimoista ja laadukkuuteen pyrkivää. Tuotteet tulevat hänen oman käsityöyrityksensä tuotantoon.”

”Tutkinnonsuorittaja työskenteli ammattimaisesti ja tehokkaasti. Hän on kehittänyt valmistuksen menetelmiä rinnakkain tuote-ominaisuuksien kanssa. Tuotteet ovat viimeisteltyjä, visuaalisesti harkittuja ja kestäviä.”

Kyllä, olen iloinen! Kiva saada hyviä palautetta. Olen todella tyytyväinen, että valitsin Piippolan ammatti- ja kulttuuriopiston. Olen oppinut sieltä paljon ja sain kavereita ja yhteistyökumppaneita!

Tue Suomalaista käsityötä!
Tykkäätkö siitä mitä teen?
Tue Suomalaista käsityötä ja auta Ellunhuopaa saavuttamaan jotakin suuremoista lahjoituksesi avulla!
-Kuinka paljon haluaisit lahjoittaa? Pienikin määrä lämmittäisi sydäntäni, olisi todella merkityksellinen ja auttaisi Ellunhuopaa huomattavasti!
Seuraa minua somessa:
Instagram5k
Facebook0
YouTube989
Subscribe
Notify of
guest

0 KOMMENTTIA
Sisäiset palautteet
Näytä kaikki kommentit