Käsinvärjäys. materiaalina villa

Taso: 🌟

Huovutuksessa voi käyttää valmiiksi värjättyä villaa, tai voit värjätä sen itse. Tämä video kuvailee villan värjäämistä reaktiiviväreillä. Käytän jauhemaista väriä ASHFORD WOOL DYE, joka soveltuu kaikille proteiinikuiduille. Sillä voidaan värjätä huovutusvillaa, villalankaa ja myös silkkiä. Minä halusin käyttää ylijäämä palat yhdestä isosta projektista. Leikkasin huopakankaasta 4-6 cm pituisia ovaaleja, laitoin niitä pesupussiin ja pesin pesukoneessa 1,5 tuntia, 65 asteen lämpötilassa. Sekoitin väriliemen kahdessa kattilassa eri sävyillä. Jos haluat saada värjäystuloksesta mahdollisimman tasaisen, sekoita väriliemi kunnolla ja kastele värjättävää riittävästi. Mikäli huovalla jää kuivia kohtia, ne jäävät vaaleammaksi.

Villa värjätään väljemmässä vedessä, värjättävää materiaalia voi helposti liikutella vedessä. Villaa värjätään happamassa liemessä. Katso värin käyttöohjeesta, usein värin valmistaja suosittelee lisämään väriliemeen talousetikkaa 5-10 ml/ 1 litraa. Ole kuitenkin etikan kanssa varovainen, se voi vaihtaa värisävyä. Myös värisävyyn vaikuttaa milloin etikka oli lisätty. Käytä käsineitä!

Värjäyksen jälkeen huuhtele 2-3 kertaa, ensin lämpimällä ja sitten haalealla vedellä.

Mikäli jotakin jäi vielä epäselväksi, kommentoi alapuolella olevaan palstaan!

Katso muita askarteluvinkkejä >>

Huovutustyökalut >>

Tue Suomalaista käsityötä!
Tykkäätkö siitä mitä teen?
Tue Suomalaista käsityötä ja auta Ellunhuopaa saavuttamaan jotakin suuremoista lahjoituksesi avulla!
-Kuinka paljon haluaisit lahjoittaa? Pienikin määrä lämmittäisi sydäntäni, olisi todella merkityksellinen ja auttaisi Ellunhuopaa huomattavasti!
Seuraa minua somessa:
Instagram5k
Facebook0
YouTube989
Subscribe
Notify of
guest

0 KOMMENTTIA
Sisäiset palautteet
Näytä kaikki kommentit