Huovutus lasten kanssa

Huovutus on menetelmä, jossa villakuidusta valmistetaan tuote. Villakuidut voidaan käsitellä veden avulla tai sitten neulalla huovuttamalla. Mikäli meinasit tehdä isoa työtä tai kankaan, kannattaisi käyttää märkähuovutusta. Pieniä yksittäisiä kohtia on helpompi tehdä neulahuovuttamalla.

Kun työskentelet lasten kanssa, on tärkeää huomioida, että aikaa tarvitaan enemmän työhön ja lasten kyvyt. Lasten työn tekemiseen ja työn valmiiksi saattamiseen vaikuttaa enimmäkseen heidän motivaatio tehdä huovutusta. Lasten kanssa on hyvä puhua siitä, millaisena he näkevät valmiin työn; minkä värisenä, kokoisena, tai muotoisena. Tehkää kahdestaan jonkinlainen luonnos, jotta te, etenkin lapsi, voisitte saada paremman mielikuvan, millaisena valmiin työn pitäisi näyttää.

 

huovutus lasten kanssa, huovutus, huopa, lasten askartelu, villa

Ikä

En näe mitään syytä, miksi lapsi ei saisi itsenäisesti pitää neulaa huovuttaessa. Toki, pitää lasten kanssa käydä keskustelu turvallisuusohjeista. Olkaa myöskin enemmän valppaina, miten lapsi käyttää neulaa. Pitäkää myös enemmän taukoja, jottei lapsi väsymyksestä/motivaation puutteesta ala vain pelleilemään.

Aika

Itselläni on kokemusta huovuttamisesta kaksivuotiaan kanssa, eikä huovutus-sessio saisi kestää enempää kuin 5-10 minuuttia. 14-vuotias pystyy työskentelemään jopa kaksi tuntia. Mikäli työkokonaisuus on suuri, kannattaa pilkkoa sitä pienempiin osiin, sillä lapsen kehitysvaiheessa olevat aivot eivät pysy keskittymään kovinkaan pitkään.

Materiaali

Ei kannata säästellä lasten tarvikkeissa. Mikäli ne ovat huonolaatuisia, lapsi ei pysty millään rakastumaan semmoiseen, mikä ei edes toimi kunnolla. Lasten varusteisiin kuuluu panostaa, jotta lapsi ei heti kyllästyisi, vaan jatkaisi eteenpäin. Heidän pitää alusta alkaen tottua ”hyvään”.

keppihevonen, huovutus lasten kanssa,

Valokuvissa: Heppatyttö~Saana Rissanen ja ja hänen itsetekemänsä keppihevonen.

Voit tutustua ELLUNHUOPA askarteluohjeen >>

ELLUNUOPA- onlinekoulutus >>


🎁 Paina TÄSTÄ, jos haluat saada lisätietoja ajankohtaisista asioista ELLUNHUOPA -pajalta uutiskirjeenä sähköpostiisi
Tue Suomalaista käsityötä!
Tykkäätkö siitä mitä teen?
Tue Suomalaista käsityötä ja auta Ellunhuopaa saavuttamaan jotakin suuremoista lahjoituksesi avulla!
-Kuinka paljon haluaisit lahjoittaa? Pienikin määrä lämmittäisi sydäntäni, olisi todella merkityksellinen ja auttaisi Ellunhuopaa huomattavasti!
Seuraa minua somessa:
Instagram5k
Facebook0
YouTube989
Subscribe
Notify of
guest

0 KOMMENTTIA
Sisäiset palautteet
Näytä kaikki kommentit