Huovutus polkupyörän kanssa

Huovutus on ikivanha käsityötekniikka, joka antaa meille rajoittamattomia mahdollisuuksia työn kehittämiseen.

Ihmiset ovat käyttäneet villaa huovutukseen jo vuosisatoja. Lampaanvillasta on valmistettu erilaisia esineitä, kuten jurttoja ja mattoja. Koska nämä esineet ovat valtavan isoja, niihin oli pakko käyttää hevosen voimaa.

Perinteet ovat onneksi säilyneet ja tänäkin päivänä ja esimerkiksi Mongoliassa, Kazakstanissa ja muissa maissa huopaa käsitellään vanhalla periaatteella. Olen nähnyt jurtoja ja mattoja, kun kävin Kirgisiassa urheiluleirillä. Valokuvia ja tietoja te voitte löytää netistä itse, mikäli kiinnostuit tutkimaan kulttuurien lähtöisiä kuvia. Tässä artikkelissa haluaisin kertoa polkupyörän avulla huovutuksesta.

Historiaa ei saa unohtaa, joten sillä merkillä minä haluaisin järjestää huovutuskursseja hevosen kanssa. Valmistellessa materiaalia kursseille minulle tuli idea käyttää polkupyörää hevosen tilalla, sillä hevoset ovat minusta kaukana.

Lopputuloksesta olin enemmän kuin tyytyväinen. Kyllä, polkupyörähuovutusta voi käyttää periaatteessa kuka tahansa, mikäli hevonen puuttuu. Tulee kunto paremmaksi ja samalla tiekin saa hoitoa. Ei myöskään saa unohtaa sen positiivisia vaikutuksia mielihyvään ja -vointiin.

Olisikos teillä halua kokeilla moista ja mitä haluaisitte huovuttaa? Odotan vastauksianne kommenteissa!

guest
0 KOMMENTTIA
Inline Feedbacks
View all comments