Palaa menneisyyteen tai viestejä viikingeiltä

Riimut ovat viikinkiaikaisia taikamerkkejä

Olen pitkään ollut kiinnostunut riimuista ja niiden tarkoituksista. Viime vuonna pystyin syventymään tähän teemaan enemmän. Riimut ovat merkkijärjestelmä, jonka käyttö on taidetta. Riimuja voidaan käyttää monella eri tavalla, esimerkiksi niiden avulla voi ennustaa ja ne tarjoavat mahdollisuuden ymmärtämään omaa itseä paremmin. Niillä voi myös tehdä maagisia loitsuja. Enemmän tietoa riimuista voitte löytää netistä, tässä tarinassa riimuista ei kerrota enempää.

Sitä saa mitä tilaa

Vieraillessani yhdessä kartanossa minä vahingossa löysin riimuja perhealbumista. Omistajat kertoivat, että ne löytyivät seinältä remontin aikana. Mielenkiintoista oli nähdä, että Suomessakin on kirjoitettu riimuilla. Sovittiin kartanon omistajien kanssa, että teen niistä huopataulun. Hirsimökin seinällä huopataulu näyttää hienolta! Innoissani otin tilauksen vastaan, koska halusin olla osa tätä tarinaa.

Tämän projektin valmistuksessa käytin suomalaista sekä norjalaista villaa, jonka toin vieraillessani viime vuonna kansainvälisessä huovutus tapahtumassa. Taulun koko oli n. 40-45cm. En ollut koskaan tehnyt niin paksua taulua, sen paksuus oli n. 1,5 cm. Tein siitä paksun tarkoituksella. Kuten historiasta tiedetään, riimut tehtiin kiveen, luuhun tai puuhun. Riimuttaminen oli viiltojen tekemistä tai naarmuttamista. Vaikka taulun materiaalina oli villaa, halusin kuitenkin valmistaa riimut samalla periaatteella, eli riimut upotetaan huopaan, ei pelkästään piirrellä neulahuovuttamalla. Tein taulusta kolmiulotteisen märkähuovuttamalla, käytin estehuovutusmenetelmää.

Riimujen merkitykset

En pysty sanomaan, luinko symbolit täysin oikein, mutta veikkaan että tekijä tarkoitti seuraavaa:

Riimuvirkkeet sisältävät runoja: Isa + Algis. Todennäköisesti niiden tarkoitus oli suojella negatiivisilta energioilta. Eli toisin sanoin Isa jäädyttää negatiivisen energian. Mikäli jokin kuitenkin pääsisi ”Isan” läpi, ”Algis” suojelelisi talon väkeä sekä taloa pahalta, eli tavallaan ”piilottaa” pahalta.

Fakta on se, että vuosien varrella vanha puinen talo säilyi erinomaisessa kunnossa, niin kuin asukkaatkin, huolimatta heidän ikäisyydestään voivat hyvin ja ovat virkeitä.

Riimujen merkitykset

Tekisi mieli tehdä samanlaisen taulun omaankin taloon!


Mikäli jotain sanottavaa, jätä kommentti alapuolella olevaan palstaan!

Katso muita askarteluvinkkejä >>

Huopatauluja tilauksesta >>

Tue Suomalaista käsityötä!
Tykkäätkö siitä mitä teen?
Tue Suomalaista käsityötä ja auta Ellunhuopaa saavuttamaan jotakin suuremoista lahjoituksesi avulla!
-Kuinka paljon haluaisit lahjoittaa? Pienikin määrä lämmittäisi sydäntäni, olisi todella merkityksellinen ja auttaisi Ellunhuopaa huomattavasti!
Seuraa minua somessa:
Instagram5k
Facebook0
YouTube989