Pari vinkkiä siitä, mitenkä kannattaa ottaa valokuvia lemmikistänne.

lemmikin kuvaus

 Valitsen kymmenestä kuvasta vain yhden

Ammattilaiset voivat olla valokuvaamassa useita tunteja saadakseen vain pari, mutta hyvää kuvaa. Minäkin valitsen kymmenestä kuvasta vain yhden. Opin sen isältäni jo lapsena.

Mikäli haluaisit ottaa kauniita kuvia itsekin – harjoittele! Kokeile ottaa kuvia eri suunnista, vaihtaa asentoa, valoa ja taustaa. Tee tätä niin pitkään, kunnes olet tyytyväinen tulokseen. Sitten voit näyttää taideteoksesi maailmalle.

Puhelimellakin onnistuu varsin hyvin, jos noudattaa ohjeita tarkasti. Nämä vinkit sopivat parhaiten aloittelijoille, tai niille, jotka ovat kiinnostuneita valokuvaamisesta ja haluaa tietää yhä lisää.

1. Ennen valokuvaa

Tarkista, että kamerasi linssi on puhdas. Yritä olla naarmuttamatta sitä ja pyyhi aina ”mikrofiber” liinalla ennen valokuvan ottamista.

2. Valoitus

Jos mahdollista, mene ulos. Älä ota kuvia aurinkoa päin, mielummin mene varjoon. Paras valokuva syntyy silloin, kun on pilvistä/osittain pilvistä.

3. Zoom

Älä käytä zoomia, sillä se heikentää laatua, sekä terävyyttä huomattavasti. Tarvittaessa mene lähemmäksi itse.

4. Ota lemmikistä monta kuvaa

Jopa ammattilaiset valokuvaajat ottavat useita valokuvia, joista ne valitsee vain muutama.

5. Valokuva-asento

Älä ota valokuvaa suoraan seisaaltaan. Yritä olla samalla tasolla lemmikkisi kanssa. Usein saattaa tulla epätarkkia valokuvia tärisevän/heiluvan käden takia. Välttääkseen tätä, ota tukea vaikkapa polveen, tai etsi muuta tukea läheltäsi. Mitä enemmän valokuvia, sitä helpompi on valita ne oikeat.

6. Asetukset

Tarkista kameran asetukset, että kuvan laatu olisi sallittu mahdollisimman korkealle. Älä sääli laitteen muistia, jos haluat parhaat tulokset.

🥁 Korostan vielä yhtä asiaa, älä ole liian kriittinen, muuten et kykene ottamaan edes yhtäkään kuvaa. Ole tyytyväinen, jos näet, että tänään onnistuit paremmin kuin eilen. Kehitä omia taitojasi, älä kopioi muiden.

Se joka yrittää, se onnistuu!

Tue Suomalaista käsityötä!
Tykkäätkö siitä mitä teen?
Tue Suomalaista käsityötä ja auta Ellunhuopaa saavuttamaan jotakin suuremoista lahjoituksesi avulla!
-Kuinka paljon haluaisit lahjoittaa? Pienikin määrä lämmittäisi sydäntäni, olisi todella merkityksellinen ja auttaisi Ellunhuopaa huomattavasti!




Seuraa minua somessa:
Instagram5k
Facebook0
YouTube989
Subscribe
Notify of
guest

0 KOMMENTTIA
Sisäiset palautteet
Näytä kaikki kommentit