Huopahattu

Ellunhuopa Huopahatut ovat

 • Mukava esine, koska pää ei hikoile niissä, otsa ei kutise. Tämä johtuu siitä, että käytetty hatun valmistukseen villa on lounnon materiaali, hypoallergeeninen ja imee erinomaisesti ​​kosteutta, siksi iho pysyy kuivana.
 • Kätevät, koska hattu on kevyt eikä tunnu ollenkaan päässä, tuuli ei pääse läpi. Sitä voidaan käyttää turvallisesti sateessa ja lumessa, se on joustava ja pitää muotonsa hyvin.
 • Kannattava sijoitus, koska hyvin huovutettu huopa hylkii likaa, hattu ei likaannu vuosiin eikä sinun tarvitse käyttää ylimääräistä rahaa kuivapesuun.
 • Kaunis, koska huopa on niin upea materiaali, että siitä voidaan tehdä ainutlaatuisimpia ja odottamattomimpia muotoja.
 • Monikäyttöinen, koska huopahattua voi käyttää paitsi kylmänä vuodenaikana myös kesällä tai jopa saunassakin.

 

Työskentelen erilaisten lampaiden ja muiden eläinten villan parissa (kuten koiran, kissan, kanin ja alpakan karvoja). Olen jopa huovuttanut hevosen karvoja. Voit lukea tästä lisää blogissani.

Olen 13 vuoden ajan kehittänyt erilaisia ​​tekniikoita, joiden avulla voin luoda teoksia, joista pidätte niin paljon. En vain minä käytä tietoa, vaan osaan myös välittää sitä opiskelijoilleni.

Faktoja villasta

 • Luonnonvilla on yksi suosituimmista materiaaleista tekstiilien valmistuksessa. Se säilyttää lämmön erittäin hyvin.
 • Ihmiskunta on valmistanut villavaatteita vuosituhansien ajan. Jopa näinä päivinä monien synteettisten materiaalien myötä, se on erittäin kannattava materiaali.
 • Merinolampaan villa on yksi harvoista luonnonmateriaaleista, jonka ominaisuuksia tiedemiehet eivät vieläkään pysty jäljittelemään synteettisten analogien avulla.
 • Lampaat keritaan kaksi kertaa vuodessa. Jokaisesta lampaasta saa 5-18 kg villaa vuodessa rodusta riippuen.
 • 10 kiloa lampaanvillaa mahdollistaa noin 6000 kilometrin pituisen langan saamisen.
 • Lampaankarvojen paksuus vaihtelee 14-31 mikronia. Vertailun vuoksi ihmisen hiuksen paksuus on 80-120 mikronia.
 • Lampaanvilla on palonkestävää. Siksi merinovilla on osa ammattimaista tulenkestävää vaatetusta. Tällaisia ​​tekstiilejä on hyödyllistä käyttää sisätiloissa.
 • Huopaa pidetään vanhimpana villatuotteiden tyyppinä. Tieto ihmiset uskovat, että kivikauden ihmiset oppivat valmistamaan sen noin 8000 vuotta sitten.
 • Lämpimimmät sukat ovat tehty villaisia.

Huopahatun valmistus

Mikäli olet tekemässä hattua, tässä ovat tärkeimmät:
Huopaa, kaavamuovi, kuplamuovi, kangassakset, vanhoja pyyhkeitä, saippuaa ja vetta.

Haluatko oppia huovuttamaan?

Haluaisitko tietää miten saada oikeankokoiset  lapaset ja hatut? Osaatko jo huovuttaa, mutta et ole tyytyväinen huopakankaan laatu? Miten huovuttaa koristekuvioita, jotta ne olisivat kestäviä? Saat vastaukset näihin kysymyksiin ja opit paljon muutakin Ellunhuopa -onlinehuovutuskoulutuksessa.

Neulahuovutusta Kaskikuuseen 23-25.10.2020

Opit neulahuovutustekniikan piirustuksien tekemistä varten. Kurssilla voit tehdä huopapiirroksen haluamastasi aiheesta. Etukäteen sinun ei tarvitse osata huovuttaa tai piirtää, tärkeintä on tehdä jotakin uutta ja mukavaa. Opettajalta voit ostaa materiaalit.
Opettaja: Elena Bondar
Paikkatilanne: Osallistujamaksimi 12

Opetuspaikka: Lapinlahden kirjastotalo, luokka 3, Mykkäläntie 2, 73100 Lapinlahti
Päivä ja kello: Pe: 17.30 – 20.00 La: 09.30 – 16.00 Su: 09.30 – 15.15

Syyslukukausi: 23.10.2020 – 25.10.2020 (18 oppituntia)

Kurssimaksu: 27,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 24.8.2020 10:00 (Ilmoittautumisen alkamiseen 49 päivää)

Ilmoittaudu viimeistään: 8.10.2020 0:00

Lisätietoja ja ilmoittautuminen >>

Huopafestarit Leineperin Ruukilla 5.-6-9.2020

Huopafestarit on villan tuoksuinen tapahtuma 5.-6-9. Leineperin Ruukilla.

Se on syntynyt arvostuksesta ja rakkaudesta villaan. Huopafestareiden ohjelma sisältää kursseja, pop-upeja, työnäytöksiä ja näyttelyn. Viikonloppu kokoaa villan ystävät yhteen oppimaan, kokemaan, aistimaan ja iloitsemaan. Tapahtuma nostaa esille suomalaisesta villasta huovutetun huovan monimuotoisuutta, tuotteen ja tekemisen estetiikkaa ja vastuullisuuden näkökulmia. Tapahtuma on oodi suomalaiselle villalle. Huopafestarit tarjoaa oppia, tietoa, kokemuksia, elämyksiä, yllätyksiä, yhdessäoloa, hoitoa ja taitoa ihastuttavassa ja tarinallisessa Leineperin Ruukin miljöössä.

Haluaisitko oppia piirtämään villalla?

Tervetuloa Ellunhuopa kurssille Piirtäminen villalla. Ellun kanssa opit neulahuovutustekniikan piirustuksien tekemistä varten. Kurssilla voit tehdä huopapiirroksen haluamastasi aiheesta. Etukäteen sinun ei tarvitse osata huovuttaa tai piirtää, tärkeintä on tehdä jotakin uutta ja mukavaa. Ellu Bondar voi opastaa uuden luovan harrastuksen pariin. Harjoittelemalla jokainen voi oppia piirtämään villalla!

Katso sijainti kartasta

 

Leineperi Feltart Biennale 7.8.-6.9.2020

Mustalammas & Leineperin Ruukki esittävät:

Leineperi Feltart Biennale 2020 7.8.-6.9.2020

Leineperi Feltart Biennale on huopainen taidebiennale.

Ellunhuopa lähettää näyttelyyn kolme teosta. Lisätietoa tapahtumasta julkaistaan lähempänä ajankohtaa.

Huovuttajat tulkitsevat huovuttaen ja huovalla Sleipnirin, kahdeksanjalkaisen hevosen tarinan:

”Ammoisina aikoina, jääkauden jälkeen, iso virta, Kokemäenjoki, etsi uomaansa laskea mereen. Vesi virtasi vuolaana ja voimakkaana läpi ravinteikkaan maan – maan, josta meri pakeni ja paljastuva maa antoi parastaan rehevänä ja ravinteikkaana. Tähän aikaan meriä kulkivat myös viikingit, nuo pohjoisen perän pelottomat, rohkeat ja osaavat miehet. He osuivat matkallaan kohtaan, jossa iso virta jakautui kahdeksalla lasku-uomallaan mereen. Kohta toi heidän mieleensä SLEIPNIRin, tuon pohjoisen jumaltaruston pääjumala Odinin kahdeksanjalkaisen, voimakkaan ja nopean hevosen, jolla Odin ratsasti taivaan ja maan välillä. Viikingit nimesivät paikan SLEIPNIRiksi. Vuosituhansien saatossa kävijät ja kieli muuttuivat. Lopulta nimi muotoutui aloilleen jääneiden suomalaisten suussa Leineperiksi.”

Leineperin ruukki on 15 käsityöläisen/taiteilijan, ravintolayrittäjän, myllyn, kesäteatterin ja museoiden matkailukohde 1771 perustetulla rautaruukilla Ulvilassa, Suomessa.

Katso sijainti kartasta

 

Jäniksen tassut neulahuovuttamalla

Tein huopatauluuni jäniksen tassun neulahuovuttamalla. Videosta näet miten tämä prosessi meni. Tämä prosessi minulla kesti noin neljä tuntia. Tassut ovat tehty suomenlampaasta ja vähän lisäsin merinovillaa. Kynnet tein muovimassasta. Huovutin tavallisella huovutusneulalla ja nostavalla neulalla.

Mikäli jotakin jäi vielä epäselväksi, niin kysy kommenteissa!

Katso muita askarteluvinkkejä >>

Tule mukaan opettamaan huovutusta >>

Huovutustyökalut >>

Tue Suomalaista käsityötä!
Tykkäätkö siitä mitä teen?
Tue Suomalaista käsityötä ja auta Ellunhuopaa saavuttamaan jotakin suuremoista lahjoituksesi avulla!
-Kuinka paljon haluaisit lahjoittaa? Pienikin määrä lämmittäisi sydäntäni, olisi todella merkityksellinen ja auttaisi Ellunhuopaa huomattavasti!
Webinaari ”Huovutus on helppoa kuin mikä” 18.4.2020 klo 12:00

Oletko innokas oppimaan uutta? Kutsun sinut virtuaalitapaamiseen ”HUOVUTUS ON HELPPOA KUIN MIKÄ”

Webinaari on täysin ilmainen ja tarkoitettu kaikentasoisille käsityöntekijöille. Opit huovutuksesta paljon uutta ja mielenkiintoista. Syvennämme oppimaamme myöhemmin.

💡Jotta saisit mahdollisimman paljon hyödyllistä tietoa, esitä kysymyksiäsi jo nyt kommenteissa.

Vebinaarissa tapaat minun lisäkseni käsityöneuvoja Leenan. Hän on mentorini.


Webinaaritallenteet >>

Canceled. Needle felting workshop, Oberrot Germany 02.06.-05.06.2020

Find your passion and discover felting world with me at drawing with wool workshop! Within four days workshop you will dive into the felting world and get a lot of pleasure and useful information. After learning the basics of needle felting, we’ll start with real projects. Step by step you will comprehend the technique of drawing with wool. I teach you how to choose the right method to achieve the desired result and here is no matter what your level of drawing is. All skill levels are invited!

You can work on your own picture that inspires you (size should not be more than 18x18cm). Bring a digital photo or printed version with you. I’d be happy to answer any questions you may have and help you with the choice of your project idea for workshop through this email: info@ellunhuopa.com.

Wool is fun and fantastic natural material to craft with and there is so much you can make! I will be very happy if you would join me for this workshop.

Ask me a question: info(at)ellunhuopa.com

Wollknoll workshops >>

Huovutuskurssi. Piirtäminen villalla 20.-22.3.20

Neulahuovutettu taulu.

Opit neulahuovutustekniikan piirustuksien tekemistä varten. Kurssilla voit tehdä huopapiirroksen haluamastasi aiheesta. Etukäteen sinun ei tarvitse osata huovuttaa tai piirtää, tärkeintä on tehdä jotakin uutta ja mukavaa. Opettajalta voit ostaa materiaalit.

Opettaja: Bondar Elena

Kurssisi kestää kolme päivää:

Pe 20.3. kello 17.30-20.00,

lauantaina 21.3. kello 9.30-16.00

ja sunnuntaina 22.3. kello 9.30-15.15.

Kurssimaksu: 27,00 €

Ilmoittautuminen alkaa: 6.12.2019 0:00

Ilmoittaudu viimeistään: 5.3.2020 0:00

Kurssipaikka on Lapinlahden kirjastotalolla oleva luokka.

Ilmoittautuminen ja tiedustelu Lapinlahden kansalaisopisto >>

Nahkatyöt. Kurssi. Rautavaara la-su 1.-2.2. ja 22.-23.2.

Kurssilla valmistetaan nahkatuote, esim. laukku, lompakko, päiväkirja tai puukontuppi. Kaiverretaan kuva ja värjätään nahkaa omannäköiseksi. Kurssi sopii sekä uusille, että kokeneille nahkatöiden harrastelijoille. Materiaalin voi ostaa opettajalta. Kokoontuu la-su 1.-2.2. ja 22.-23.2. Lisätiedot opettajalta 0458889266 tai info(at)ellunhuopa.com

Ilmoittaudu viimeistään: 24.1.2020 0:00

Ilmoittautuminen >>

Huovutettu naru

Videossa esittelen kaksi tapaa mihin narua voisi käyttää.

Facebookista sain seuraavia ehdotuksia:

 • Entäs sellainen narukori?
 • Mites onnistuuko makramee solmut? 
 • Kukka amppeli?
 • Olen joskus tehnyt pirtanauhaa, jossa kuteena on loimilankoja paljon paksumpi lanka. Voisi toimia tälläkin… 
 • Jos punoja munkinnyöriksi ja tekis vaikka koiralle taluttimen.

Instagramissa tuli kommentti: ”Dreadlocks and macramé are the first that come to my mind. A macramé top of woolly cord (maybe thinner than what you made here) might look really cool!”

Olisiko sinulla lisää ideoita?

Tue Suomalaista käsityötä!
Tykkäätkö siitä mitä teen?
Tue Suomalaista käsityötä ja auta Ellunhuopaa saavuttamaan jotakin suuremoista lahjoituksesi avulla!
-Kuinka paljon haluaisit lahjoittaa? Pienikin määrä lämmittäisi sydäntäni, olisi todella merkityksellinen ja auttaisi Ellunhuopaa huomattavasti!
Kansalaisopisto Rautavaara, Kuopio syksy 2019 / kevät 2020

Minulla on hyviä uutisia niille, jotka haluavat päästä kursseilleni! Ensi vuonna minulla on kolme kurssia Kansalaisopistolla Rautavaaralla.

Neulahuovutettu taulu: https://opistopalvelut.fi/kuopio/course.php?l=fi&t=35

 

Neulahuovutetut eläimet: https://opistopalvelut.fi/kuopio/course.php?l=fi&t=33


Nahkatyöt: https://opistopalvelut.fi/kuopio/course.php?l=fi&t=34


Varaa paikka itsellesi ajoissa ja muista mainita kaverillesi näistä kursseista, arvostan sitä erittäin suuresti!

Rautavaara:


MUKAVA TEKEMINEN, MUKAVASSA SEURASSA

Neulahuovutettu taulu 5-6.10.2019

Kansalaisopiston kurssit Rautavaaralla on ohi, mutta jäi ihania muistoja ja kukkia pöydällä.
Kiitos osallistujille!
Kurssit järjestetään myös jatkossakin – nähdään silloin!
Voit tilata uutiskirjeen ja olla varma, että olet ajan tasalla.

TILAA UUTISKIRJA >>

Huovutuskurssi Boutique Hotel Sawohouse 14.-15.9.2019

Opetus on tärkeä osa elämääni. Minusta on kiva viettää aikaa ihmisten kanssa, jotka ovat kiinnostuneita oppimaan jotain uutta! Liityy sinäkin mukaan taideviikonloppulle 14-15 syyskuuta Kuopion SawoHouse Boutique Hotel talossa. Meillä on tarjolla tehokas opetus, rentouttava mieli ja hyvää ruoka.

Ilmoittautuminen: 

Sijainti:

HUOM! Kurssilla on mahdollista ostaa huovutustarvikkeita. Voit tehdä varauksen jo etukäteen. Katso lisää askartelutarvikkeista nettikaupastani >> 

Huovutuskurssi, jossa käytetään huovutuksen apuna myös hevosta!

 

KURSSIN AIKANA OPIT HUOVUTTAMAAN KESTÄVIÄ TUOTTEITA JA SAAT RIITTÄVÄSTI OHJEITA. NAUTITAAN ELÄMÄSTÄ TEKEMÄLLÄ IHANIA ESINEITÄ SAMANHENKISEN PORUKAN KANSSA! TÄMÄN KURSSIN JÄLKEEN SINULLA ON RENTO OLO JA PAREMPI MIELI. KURSSILLE TULLESSA EI TARVITSE OSATA HUOVUTTAA, TÄRKEÄÄ ON HALUU TEHDÄ JOTAIN UNIIKKIA JA MUKAVAA.

Sisältyy: Tavataan hienossa paikassa keskellä luontoa, elokuun 3.pv lauantaina Pohjois-Pielavedellä Iloluontonen T:mi ja Ellunhuopa yhteistyössä. Huovutetaan esimerkeiksi mm. sisustusesineitä, laukkuja, kissanpesät, penkinpäälliset… Omia ideoitaan pääsee aika kivasti toteuttamaan!

Aikka: 3.8.2019 klo 10-16. Ilmoittautumiset viimeistään 20.7.2019

Kurssin hinta: 110€. Kurssien hintoihin sisältyy opetuksen, yhteisten työvälineiden, materiaalien käyttö ja lounas.

Paikka: Pyöreisentie 77, Vaaraslahti, Itä-Suomen Lääni

Ilmoittautuminen tästä:

ELLUNHUOPA -taidenäyttely ”Between the roots” 26.6 – 12.7.2019

Tule näkemään ihania ihmettä!

ELLUNHUOPA -taidenäyttely ”Between the roots” järjestetään 26.6 – 12.7.2019 Boutique -Hotellissa, Sawohouse, Kuopio.

Näyttelyissä on hyvä mahdollisuus nähdä uusimpia huopateoksia, joita ei ole vielä ollut näkyvissä missään. Näyttelyn tuotteet ovat tehty huovuttamalla, käyttämällä eri tekniikoita.
Se kuvailee Suomen luontoa rauhallisin silmin. Töissä kiinnitetään paljon huomiota metsän yksityiskohtiin ja sen kauneuteen. Realistiset ja samalla hieman satumaiset teokset ovat täynnä rakkautta luontoa ja elämää kohtaan.
Näyttelypaikassa on kahvila ja butiikki. Vapaa pääsy! 

Itse olen paikalla 4.7 klo. 18.00.
Tule sinäkin käymään!

Osoite:
Boutique Hotel Sawohouse
Tarhakuja 1
70780 Kuopio

Huovutuskurssi Tossut. Piippola 3-6.6.19

Huovutettujen jalkineiden salaisuuksia.

Tossut (4 päivää)

Kurssin aikana opitte tossujen huovuttamisen. Opetan myös kuvioiden neulahuovuttamisen tossuihin sekä pohjallisten liittämisen.

Kurssi koostu viidestä osasta:

Osa 1 Mittojen ottaminen

Osa 2. Materiaalit ja työvälineet

Osa 3. Villan asetteleminen. Huovuttaminen ja vanuttaminen.

Osa 4. Kuvien huovuttaminen tossuihin neulahuovutustekniikalla.

Osa 5. Pohjallisten ompelu.

 

Opetus ja materiaalit ovat ilmaiset.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen.

Ellunhuopa kursseille lmoittaudutaan suoraan Piippolan ammatti- ja kulttuuriopistolle: helena.kinnunen@jedu.fi tai 0447692352

Lisätietoja kursseista voit tiedustella minulta puhelimitse numeroista 0458889266 tai sähköpostitse info@ellunhuopa.com

Ilmoittautumiset ja majoituksen varaus 20.5 mennessä!

Majoitus ja ruokailu.

Voit majoittua opiskelija-asuntolassa. Majoituksen hinta on 15€/yö. Hinta ei sisällä liinavaatteita. Halutessasi voit varata liinavaatteet 5€:n hintaan.

Kurssien aikana voit ruokailla opiskelijaravintolassa. Lounaan hinta on 6,5€

Sijainti.

piippolan ammatti- ja kulttuuriopisto:

Koriste lehtien huovuttaminen

Taso: 🌟🌟

Aloittelijoille sopivat huovutusohjeet lehtien valmistuksesta. Varaa noin tunnin verran aikaa ja vähän huovutusvillaa. Lehtiä voit käyttää kodin sisustuksessa tai vaatteissa. Itse ompelin niitä hattuun.

huovutusohjeet huovutus huopahattu

 

Kevät on täällä jo noin kuukauden päästä puissa on lehtiä. Sinähän saat niitä vaikka tänään.

Katso huovutusohjeen:

OSA 1

OSA 2

koristelua lehti huovutusohje

Mikäli haluaisit oppia huovuttamaan päähineitä, tutustuu verkkokurssiin ”Alkajista edistyneisiin ohje vaihe vaiheelta kuinka opit huovuttamaan kotona”.

Mikäli jotakin jäi vielä epäselväksi, niin kysy kommenteissa!

Katso muita askarteluvinkkejä >>

Tule mukaan opettamaan huovutusta >>

Huovutustyökalut >>

 

Tue Suomalaista käsityötä!
Tykkäätkö siitä mitä teen?
Tue Suomalaista käsityötä ja auta Ellunhuopaa saavuttamaan jotakin suuremoista lahjoituksesi avulla!
-Kuinka paljon haluaisit lahjoittaa? Pienikin määrä lämmittäisi sydäntäni, olisi todella merkityksellinen ja auttaisi Ellunhuopaa huomattavasti!
Huovutuskurssit. Palonurmi 23-24.3.2019

KURSSIN AIKANA OSALLISTUJAT OPPIVAT TEKEMÄÄN KURSSIN TEEMAN KALTAISIA HUOPATUOTTEITA JA SAAVAT RIITTÄVÄSTI OHJEITA, JOTTA PYSTYVÄT JATKOSSAKIN HUOVUTTAMAAN ITSE. KURSSILLE TULLESSA EI TARVITSE OSATA HUOVUTTAA, TÄRKEÄÄ ON HALU TEHDÄ JOTAIN UNIIKKIA JA MUKAVAA.


2D. Neulahuovutettu taulu

LA 23.3 klo 10.00 – 14.00 saaka.
Tehdään todenmukainen kuva kankaalle, kiinitetään kirjontakehykseen.

Sisältyy:

Perhosen mallikuva ja sapluunat, valkoinen tai harma taulupohja (23x23cm), villa, huovutusneula (1kpl), huovutusalusta, kuumaliima, kirjontakehys (23cm), ohjeet.

Halutaessasi voit tuoda:

Oman kuvan kasveista tai eläimistä (koko saisi olla enintään 18x18cm). Minulla on tarjolla omia kuvia.


”Minun kanssa jokainen oppii piirtämään, jopa ne, jotka eivät aluksi uskoneet osaavansa!
Aika usein kuulen: ”olen todella huono piirtämään”. Minä sanoisin, että kaikki on mahdollisista. Ihminen itse rajoittaa itseänsä omilla ajatuksilla!
Mikäli sinä haluaisit oppia piirtämään villalla, tervetuloa kursille. Lisätiedot info(at)ellunhuopa.com.”
Ellu Bondar

3D. Neulahuovutettu lintu

 SU 24.3 klo. 10.00 – 14.00
Huovutetaan lintu, neulahuovutustekniikalla.

Sisältyy:

Villa, linnun jalat ja nokka, huovutusneula (1kpl), huovutusalusta, ohjeet ja sapluunat

KURSSIN HINTA: 55€ / päivä, 100€ / 2 päivää. Kurssien hintoihin sisältyy työvälineet, materiaalit ja kahvit.

Mikäli tarvitset apua majoituksen selvittämisen kanssa, otathan yhteyttä!

Ilmoittautuminen tästä:

HUOM! Kurssilla on mahdollista ostaa huovutustarvikkeita. Voit tehdä varauksen jo etukäteen. Katso lisää askartelutarvikkeista nettikaupastani >> 

Sijainti:

ALAKOSKENTIE 195

73810 PALONURMI

Kolme tapaa ommella nahkaa käsin

Taso: 🌟

Miten nahkaa voi ommella käsin. Minä ompelen nahkatöihin osia käsin käyttämällä erilaisia tapoja. Tässä on kolme niistä.

Mikäli jotakin jäi vielä epäselväksi, kommentoi alapuolella olevaan palstaan!

Katso muita askarteluvinkkejä >>

Käsityötarvikkeet >>

Tue Suomalaista käsityötä!
Tykkäätkö siitä mitä teen?
Tue Suomalaista käsityötä ja auta Ellunhuopaa saavuttamaan jotakin suuremoista lahjoituksesi avulla!
-Kuinka paljon haluaisit lahjoittaa? Pienikin määrä lämmittäisi sydäntäni, olisi todella merkityksellinen ja auttaisi Ellunhuopaa huomattavasti!