Haluatko tietää menestykseni salaisuuden?

Usein ihmiset kysyvät, kun tapaan niitä: ”Riittääkö töitä?”

Kyllä, riittää! Töitä on niin paljon, kuin vain haluan/jaksan tehdä. Päästäkseni tähän pisteeseen olen kulkenut hyvin pitkän matkan. Opin jatkuvasti uusia asioita parantaakseni tietämystäni. Mutta se ei pääty pelkästään tietoon. Ilman harjoittelua mitään ei tapahdu.

Uskoinko silloin 10 vuotta sitten, että onnistun tässä? Rehellisesti sanottuna – en. MUTTA! En istunut, otin askel kerrallaan eteenpäin tavoitteeseen. Olen ihminen ja huolestunut alussa, epäröinyt ja joskus ressanut. Mieheni rauhoitti minua yhdellä lauseella: ”Älä ressata, katsotaan 10vuoden päästä! Kaikki aikanaan!”

Nyt olen tässä pisteessä ja minulla on oikeus olla tyytyväinen siitä mitä minulla on. Olen kiitollinen itselleni, kohtaloni, asiakkaalleni ja oppilaalleni.

Haluatko tietää menestykseni salaisuuden?

Yksi asia, joka estää useimpia ihmisiä elämästä täyttä elämää on tuntemattoman pelko.

Kuvittele kuitenkin ne uskomattomat mahdollisuudet, jotka avautuvat edessämme, kun päästämme irti pelostamme tuntematonta kohtaan! Minäkin olisin voinut pelätä oman yrityksen perustamista ja epäonnistumista. Uuden asian aloittamiseen liittyy aina epävarmuus, se on ihan normaalia. Mutta silti kannattaa yrittää!

Kun kävelet pimeällä kadulla taskulampun valossa, et näe koko polkuasi! Tie on valaistu vain siinä kohdassa, jossa olet ja hieman edessäsi. Se ei kuitenkaan estä sinua jatkamasta matkaa kohti tuntematonta.
Joten niin minäkin uskalsin edetä kohti päämäärääni, opiskelin jatkuvasti uutta tietoa, välillä kaaduin ja nousin jälleen. Kun nousin ylös, olin jo paljon vahvempi.

Viime vuosina olen kehittänyt oman tavan organisoida liiketoimintaani. Olen oppinut ymmärtämään sisimpääni paremmin. Olen tutkinut villaa monesta suunnasta ja perehtynyt huovutukseen kunnolla. Minä etsin omaa identiteettiäni. Etsin omia vahvuuksiani ja korostan niitä. Haluatko tietää menestykseni salaisuuden?

TEE TÖITÄ KUNNOLLA!
Aluksi minulla oli illuusio, että minulle riittää, että osaan valmistaa tuotteita hyvin. Menestyvän yrityksen pyörittämiseen tarvitaan muitakin taitoja. Minulla ei ollut tietoja yritystoiminnasta. Sen lisäksi kielitaito puuttui kokonaan. Kun sanoin, että kokonaan, se tarkoittaa juuri sitä! Tein liiketoimintasuunnitelman englanniksi.

Toinen yhtä tärkeä asia mitä olen oppinut on: SAAT JUURI SEN, MINKÄ USKOT OLEVAN SINULLE MAHDOLLISTA.
Jos uskot onnistuvasi, onnistut varmasti. Jos et usko, on parempi olla aloittamatta. Viime aikoina näkemykseni on muuttunut. Nyt en yritä saavuttaa tiettyä päämäärää valmiiden kaavojen avulla, opettelen nauttimaan myös matkasta. Olen oman tieni kulkija. Toivon sinun löytävän oman elämän polkusi ja uskalluksen kulkea rohkeasti eteenpäin.

Mitä yhteistä minulla on asfaltin läpi kasvaneen kukan kanssa?

Onnistuneen yrityksen perustaminen Suomeen on yhtä vaikeaa kuin taimien kukkiminen asfaltin läpi. Varsinkin jos olet syntynyt toisessa maassa. Minä, kuten tämä kukka, en pysähtynyt sanoilla ”en voi”, vaan tein työtäni rauhallisesti ja säännöllisesti eteenpäin tavoitteeseen. Ihmisellä on aina valinnanvaraa ja se, missä pisteessä ihminen on nyt, johtuu hänen aiemmista valinnoistaan.

MITÄ VALINTOJA TEET?

Menestyvä ihminen on sitkeä. Hän menee eteenpäin, vaikka pelkääkin. Hän ymmärtää, että elämä on jatkuvaa kehittymistä. Ja minä yritin murtautua asfaltin läpi. Tein kovasti töitä ja olin ylpeä siitä. Halusin ansaita oikeuden elää. Halusin joka päivä olla parempi kuin eilen. Tietenkään en ole työskennellyt turhaan kaikkea näitä 10 vuotta. Olen oppinut ja saavuttanut paljon. Tänä keväänä kuitenkin tajusin, että olin unohtanut itseni työssäni.

Luulin näin:
Elena Bondar = Ellunhuopa

Se on harha.. Olen enemmän kuin vain huovutusmestari. Koko kesän opettelin tuntemaan itseäni uudelleen. Pidin siitä, mitä näin itsessäni. Koko maailma on sisälläni! Tutkimusmatka jatkuu! Opettelen ensin ajattelemaan itseäni ja vasta sitten töitäni. Minulla on yksinkertainen logiikka: Väsynyt Ellu ei hyödytä ihmisiä. Jos minulla on HYVÄ OLO – voin olla hyödyllinen itselleni ja monille muille. Resurssit ovat tärkein asia! Ehkä jonain päivänä kerron, mitä tein saavuttaakseni tämän tilan. Ja nyt toivon sinun oppivan kuuntelemaan itseäsi ja olemaan onnellinen.

Sinun vahvuutesi… Miten löydän ne?

Jotta voit olla itsevarma ihminen, sinun on tunnistettava vahvuutesi. Kun sinulla on vaikea tilanne, sinun on luotettava vahvuuksiisi. Mistä löydät nämä vahvuudet? Tässä on vinkki niiden löytämiseen:

1. Mitkä ominaisuudet ovat auttaneet sinua menestymään jossain? Esimerkiksi, olet erittäin iloinen ja saat ystävät kokoontumaan ympärillesi tosi helposti. Tai onnistuit koulussa hyvin, koska olit erittäin päättäväinen ja itsenäinen. Katso tarkkaan, sinulla on varmasti vahvuuksia ja ne voivat auttaa sinua.

2. Mistä olet ylpeä itsessäsi? Kun ajattelet voittojasi, tunnet olosi vahvemmaksi. Jos alat vertailla itseäsi muihin, menetät voimasi. Saitko ensimmäisen palkkasi jo lapsena? Tai saitko ajokortin ensimmäisellä kerralla? Voititko lapsena urheilukilpailuja? Hienoa! Kaikki tämä asiat ovat tärkeitä! Kirjoita ne ylös, jotta et unohda!

3. Mistä maailma kiittää sinua? Mistä saat palkkaa tai mistä sinua kehuttiin? Esimerkiksi, osaat pukeutua kauniisti, tai tiedät kuinka tehdä herkullista ruokaa. Tai ehkä ystävät haluavat jakaa kokemuksensa kanssasi ja tiedät kuinka löytää ratkaisuja.

Etsi vahvuuksiasi ja ymmärrät enemmän itseäsi. Opit silloin löytämään voimaa itsestäsi. Etenet rohkeasti eteenpäin tavoitteeseen, etkä juutu siihen, mikä ei ole niin tärkeää. Älä keskity heikkouksiisi, vaan vahvista vahvuuksiasi. Olet esimerkiksi luova ihminen ja hyvä käsityöläinen, mutta olet heikko koneiden, laitteiden ja tuotantolinjojen suunnittelussa. Sinun ei tarvitse tulla huonoksi insinööriksi! Tule vielä paremmaksi käsityöläiseksi! Vahvista vahvuuksia, älä keskity heikkouksiin!

Oman tien kulkija

Kuulen aika usein: ”En ole ihan aloittelija huovuttajana, mutta vielä epäilen, että teenkö oikein…” Keskustelusta opiskelijoiden kanssa, olen yllättynyt yhdestä toistuvasta vastauksesta. Osa opiskelijoista on huovuttanut monia vuosia, mutta he tuntevat itsensä silti aloittelijoksi. Tämä on hyvin ymmärrettävää, koska he eivät tiedä hyvälaatuisen työn kriteereitä, joiden perusteella he voivat arvioida itseään. Kukaan ei voi vastata, teenkö oikein vai en. Joten he ovat epävarmoja. Muistan tämän tunteen itse hyvin. Minulta kesti monta vuotta opiskella villan ominaisuuksia, mutta oppilailtani se vie paljon vähemmän aikaa. Kursseillani opit johdonmukaisesti, kuinka voit valmistaa korkealaatuisia ja kauniita tuotteita.

Jos olet aina halunnut oppia huovuttamaan villaa ja sinulta löytyy kipinä oppia lisää, kutsun sinut huovutuskoulutukseeni. Valitse sopiva kurssi kotisivuiltani.

Kun opit lisää villan mahdollisuuksista, voit toteuttaa unelmiesi villatuotteita.

Uusi koulutus alkaa pian: Huovuttajan käsikirja. Ohut, kestävä ja näyttävä huopakangas. Aloituspäivä 11.9.2021

Tue Suomalaista käsityötä!
Tykkäätkö siitä mitä teen?
Tue Suomalaista käsityötä ja auta Ellunhuopaa saavuttamaan jotakin suuremoista lahjoituksesi avulla!
-Kuinka paljon haluaisit lahjoittaa? Pienikin määrä lämmittäisi sydäntäni, olisi todella merkityksellinen ja auttaisi Ellunhuopaa huomattavasti!
Seuraa minua somessa:
Instagram5k
Facebook0
YouTube989
Subscribe
Notify of
guest

0 KOMMENTTIA
Sisäiset palautteet
Näytä kaikki kommentit