Suomen luonto on lähellä! Huopataulujen sarja.

Tein huopataulut ”Suomen luonto” Apartments Huili:n tilauksesta. Viime aikana valmistin enimmäkseen huopatauluja koiran valokuvista, joten tässä projektissa sain mahdollisuuden tuoda oman näkyvyyteni Suomen erämaan luonnosta esiin.

Huopataulujen pohjat ovat huovutetut todella paksuilla kerroksilla ja reunat ovat tehdyt epätasaisiksi. Tämä taulupohjan tekniikan voi oppia ELLUNHUOPA -kurssien avulla. Suunnitelman mukaan katsojalla pitäisi syntyä tunne, ettei metsän ja huoneen välillä ole rajaa.

Jotta huovuttaminen olisi mukavempaa, käytin näitä huovutustyövälineitä.

Koko huovutusprosessi näkyy lyhyesti seuraavassa videossa. Tässä videosta näkyy kuinka paksuiksi kerroksiksi asettelin villaa taulun pohjaan! Kun taulun pohja on huovutettu ja kuiva, aloitin tarkkojen kuvioiden neulahuovuttamisen. Halusin luoda katsojalle täydellisen läsnäolon vaikutuksen, sen takia taulu on kolmiulotteinen. Monet marjat, sienet ja kasvit ”työntyvät” ulos tauluista.

Ensimmäinen taulu kuvailee terveitä lakka-marjoja.

Huopataulu ’Kantarelli’ on toinen taulu sarjasta ”Suomen luonto”.

Suopursu. Kyllä, minä yritin kovasti saada luonnollisen näköisiä kasveja. Matkalla piti keksiä ihan omanlainen tapa tehdä suopursuja, mutta sain senkin tehtyä.

Jäkälien satumetsä on ehkä henkilökohtainen suosikkini. Näissä pienissä kasveissa on jotakin ’maagista’. Ikään kuin ne olisivat tulleet aivan vieraalta planeetalta.

Haluaisitteko tatteja ympäri vuoden? Minulta saisi, mutten oikeastaan suosittelisi niitä syömään vaikka herkullisen näköisiä olisivatkin, sillä ne ovat tehdyt villasta.

Tupasvillaa. Ihanan pehmeä tupasvillakasvi on monille varmaankin tuttu. Suomen luonto on niin hurmaava, taisi samalla kyllä viedä sydämmeni tapaamisemme jälkeen.

Viimeisessä taulussa on peräti suomen runsaskasvuisin luonnonmarja – puolukka. Sen marjat näyttävät kangasmetsissä pieniltä helmiltä.

Kohta taulut pääsevät sinne, minne kuuluvatkin, sisustamaan tyylikkäästi huoneita ja täyttämään niitä pehmeällä lämmöllä. Toivottavasti Tahkon vieraiden päivät ovat täynnä uusia kokemuksia ja mukavaa yhdessä tekemistä luonnon lähellä niin ulkona, kuin sisätiloissakin.

Mikäli sinäkin haluat huovutetun taulun itsellesi, laita viestiä tulemaan kohteeseen ’info(@)ellunhuopa.com’ ihan rohkeasti vain!

P.S. Pääni oli ajatuksia täynnä: ”Miten minä saan kasvit huovasta?” Yhtäkkiä huomasin hohtavan valon ympärilläni ja kuin vähän rauhoittunut pelkoni, näin keiju. Hän sanoi: ”Haluaisitko, että opetan taikuutta, se on helppoa?” En voinut sanoa mitään yllytykselle. Hän jatkoi: ”Tämä ihme on hyvin yksinkertainen, mutta ilman sitä mikään ei tule ulos. Tehdäksesi jotain, sinun täytyy ensin uskoa siihen.”

Tue Suomalaista käsityötä!
Tykkäätkö siitä mitä teen?
Tue Suomalaista käsityötä ja auta Ellunhuopaa saavuttamaan jotakin suuremoista lahjoituksesi avulla!
-Kuinka paljon haluaisit lahjoittaa? Pienikin määrä lämmittäisi sydäntäni, olisi todella merkityksellinen ja auttaisi Ellunhuopaa huomattavasti!
Seuraa minua somessa:
Instagram5k
Facebook0
YouTube989